کلیپ همایش دست اندرکاران نظام سلامت کشور
با حضور معاون اول رئیس جمهور صورت گرفت؛
آغاز به کار دومین همایش بزرگ دستاندرکاران نظام سلامت
دومین همایش بزرگ دستاندرکاران نظام سلامت با محوریت جهاد اقتصادی در حوزه سلامت با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر بهداشت و مسئولین نظام سلامت در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، در این همایش دکتر رحیمی معاون اول رئیس جمهور درخصوص محورهای برنامه توسعه پنجم درحوزه سلامت سخنرانی نمودند همچنین دکتر وحید دستجردی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اقدامات وزارت بهداشت را به منظور ارائه فعالیتهای صورت گرفته در جهاد اقتصادی در حوزه سلامت را تشریح کردند.
گفتنی است دومین همایش بزرگ دستاندرکاران نظام سلامت با محوریت جهاد اقتصادی در حوزه سلامت که از صبح دیروز آغاز به کار کرد با برگزاری کارگاههای مختلفی از جمله منابع مالی سلامت، آموزش، تحقیقات و فنآوری در نظام سلامت، مدیریت سلامت جامعه، سیاستگذاری و مدیریت نظام سلامت و مدیریت بیمارستانی و در نهایت گزارش کار و جمعبندی تصمیمات اخذ شده به کار خود پایان داد.
دستیابی به سطح دانش دنیا در بخش سلامت با جهاد اقتصادی ممکن میشود
معاون اول رییس جمهور مهمترین راه دستیابی به سطح دانش دنیا را جهاد اقتصادی در بخش سلامت عنوان کرد.
دکتر محمدرضا رحیمی در دومین گردهمایی بزرگ دستاندرکاران نظام سلامت با محوریت جهاد اقتصادی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: همه انسانها در عرصههای مختلف تلاشگر هستند و زمانی که این تلاشها با فداکاری در عرصه جنگ آمیخته شود، شکل جهاد به خود میگیرد.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری و سال جهاد اقتصادی افزود: کشور ما همیشه در شدیدترین تحریمها قرار داشته و غربیها لحظهای دست از تهدید برنداشتند و شاهد آن هستیم که امروزه شدیدترین تحریمها از سوی کشورهای غربی اعمال میشود که مقام معظم رهبری در نظر دارند که ضمن دور زدن این تهدیدها، در تمامی عرصهها جهادگونه کارکنیم.
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: در حال حاضر کشور ما به خودکفایی در تولید داروها رسیده و توانسته است تا حدود 97 درصد داروها را در کشور تولید کند و این 3 درصد باقی مانده از نظر حجم ریالی و ارزی با 50 درصد تولیدات برابری میکند و میزان آن بالا است که باید به آن دست یافت.
دکتر رحیمی خاطرنشان کرد: در بخش پزشکی و درمان کارهای بزرگی صورت گرفته که کافی نیست و به دلیل این که سالهای زیادی از دانش روز دنیا عقب ماندهایم و باید تلاش کنیم تا خودمان را به سطوح بالاتر برسانیم که با جهاد اقتصادی میتوانیم به این امر دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به این که پزشکان متعهد انسانهای ارزشمند و شجاع هستند، افزود: پزشکان متعهد و دستاندرکاران نظام سلامت دارای معرفت بوده و مسئولیتپذیر هستند و بزرگترین مسئولیت انسانها در حوزه پزشکی و سلامت نمود پیدا میکند.
وی در ادامه ابراز داشت: یک لبخند پزشک میتواند 50 درصد سلامت بیمار را تضمین کند و در مقابل تکبر پزشک نیز میتواند بیمار را مریضتر کند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به این که کرامت به معنی بخشندگی و بزرگی است، گفت: جمع دستاندرکاران نظام سلامت، جمع کرامت است و در این گردهمایی مسئولان حوزه سلامت گرد هم جمع شدهاند تا کرامت را در سراسر کشور گسترش دهند.
دکتر رحیمی با بیان این که در حوزه سلامت باید انقلابی دیگر رخ دهد تا اقشار مردم را در بر گیرد، بیان کرد: هرآن چه که با تدبیر دستاندرکاران حوزه سلامت طراحی میشود در شورای عالی سلامت تصویب میشود زیرا محصول فکر دانشمندان و پزشکان است.
وی خاطر نشان کرد: در گذشته برای تصویب مصوبات با مشکلاتی روبه رو بودیم که در حال حاضر این مشکلات برطرف شده و در هر جلسه شورای عالی سلامت 40 تا 50 مورد مصوبه داریم تا کارها به سلامت مسیر خودش را پیدا کرده و عرصه خدمت برای خدمترسانی به مردم هموارتر شود.
بودجه کشور در سالهای اخیر 5 برابر و بودجه وزارت بهداشت ثابت مانده است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دومین گردهمایی بزرگ دستاندرکاران نظام سلامت از پنج برابر شدن بودجه کشور در سالهای اخیر و ثابت ماندن بودجه وزارت بهداشت خبر داد.
دکتر مرضیه وحید دستجردی گفت: البته سرانههای کل سلامت در طی سالهای 81 تا 90 رشد جدی یافته ولی به علت گرانی هزینههای سلامت در دنیا این مقدار کافی نیست.
وی افزود: مقایسهای بین رقم اعتبارات کل کشور و وزارت بهداشت در سالهای اخیر نشان میدهد بودجه کل کشور رشد 5 برابری داشته ولی بودجه وزارت بهداشت ثابت مانده است.
وی با اشاره به اینکه مطالعه بر روی 100 سال اخیر پیشرفتهای 9 کشور دنیا نشان میدهد بین سطح سلامت و درآمدها رابطهای مستقیم وجود دارد گفت: براساس این ارزیابیها 26 تا 40 درصد این رشد مدیون ارتقای سطح سلامت جامعه و سرمایهگذاری در این عرصه بوده است.
وی جهاد اقتصادی را یکی از محورهای مهم توسعه برنامههای وزارت بهداشت در همه زمینهها اعلام کرد و گفت: در سال 2010، گردش مالی حساب سلامت در دنیا حدود 5400 میلیارد دلار بوده در حالی که این رقم در کشور ما متناسب با این گردش مالی نیست.
وی بخش سلامت را پرهزینهترین و البته پرثمرترین بخشهای کشورهای دنیا اعلام کرد و گفت: نگاه ما در این بخش نباید هزینه، سرباری باشد بلکه هرچقدر به انسان سالم و گستره بازار سلامت توجه کنیم به همان نسبت جامعه سالمتری داشته و در آینده هزینههای کمتری میپردازیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه اظهار داشت: بسیاری از موارد مرتبط با بخش سلامت در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، هیئت دولت و لوایح سفرهای استانی مطرح میشود اما فعالیتها در این عرصه فقط یک تلاش اقتصادی نیست بلکه نگاه ما به اقتصاد سلامت باید نگاهی جهادگونه باشد.
وی با اشاره به کارگاههایی که در گردهمایی بزرگ دستاندرکاران نظام سلامت با حضور مدیران این حوزه برگزار خواهد شد بیان کرد: این کارگاهها در حوزههای سیاستگذاری، آموزش و تحقیقات، مدیریت بیمارستانی، منابع مالی نظام سلامت و توجه به بخشهای مختلف انسان سالم میتواند دستاوردهای این گردهمایی را پربارتر کند.
وی اصول 3، 29 و 43 قانون اساسی درخصوص حق همگانی برخورداری از سلامت برای مردم جامعه را مورد اشاره قرار داد و گفت: طبق بررسیها 25 درصد سلامت در دست وزارت بهداشت و 50 درصد مؤلفههای اجتماعی مؤثر بر سلامت است که بدون تعامل بینبخشی و کمک نهادهای مسئول از جمله بیمهها به وزارت بهداشت، این مؤلفهها قابل سیاستگذاری و برنامهریزی نیست.
دکتر دستجردی کاهش جدی میزان مرگ و میر کودکان و مادران باردار طی چند سال گذشته را از موفقیتهای برنامهریزی در وزارت بهداشت دانست و افزود: توجه به منحنیهای جمعیتی و وارد شدن جمعیت میانسال به جمعیت سالخورده، بار بیماریهای غیرواگیر مثل بیماریهای قلبی و مغزی، کاهش پرداخت از جیب مردم از 54 درصد فعلی به 30 درصد، حذف مالاریا، کاهش مخاطرات ناشی از تصادفات، رسیدگی به وضعیت اورژانسها، تکمیل شبکههای بهداشت و درمان، توجه به تولید داروهای نوترکیب، گسترش گردشگری سلامت، تدوین سند جامع تربیت نیروی انسانی در پزشکی، کارآفرینی، تدوین تعرفه خدمات سلامت، تدوین راهنماهای بالینی، حاکمیت بالینی، اجرای طرح تمام وقتی پزشکان، تشکیل سازمان بیمه سلامت و سطحبندی خدمات سلامت در برنامه پزشک خانواده همه مواردی هستند که باید در یک بسته کامل خدماتی لحاظ شده و به سوی دستیابی به آنها تا پایان برنامه پنجم توسعه پیش برویم.
دکتر وحید دستجردی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و نامگذاری سال 90 به عنوان سال جهاد اقتصادی گفت: اقدامات مختلفی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور ارائه ترجمان قابل قبولی از جهاد اقتصادی در حوزه سلامت انجام گرفته است و در این راستا تلاش شده تا با رویکردی جهادی، سیاست ها و راهبردهای مرتبط با اقتصاد در نظام سلامت مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
وی گفت: در حوزه منابع مالی سلامت، مباحثی از جمله حسابداری تعهدی در نظام سلامت، نظام تعرفهگذاری و قیمت تمام شده خدمات، تمام وقتی پزشکان و هدفمندسازی یارانهها و سلامت مطرح خواهد شد.
دکتر دستجردی، افزود: در این گردهمایی، موضوعاتی چون شرکتهای دانش بنیان در نظام سلامت، نقشه جامع علمی، نقشه راه قطبهای علمی و سند آمایش سرزمینی آموزش علوم پزشکی نیز درحوزه آموزش، تحقیقات و فناوری در نظام سلامت مطرح خواهد شد.
به گفته وزیر بهداشت، برنامه کنترل بیماریهای غیرواگیر، سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد، برنامه جامع سلامت آب و هوا و کنترل اپیدمیها و نیز موضوع بیمه سلامت، پرونده الکترونیک سلامت، برنامه اجرایی و عملیاتی برنامه پنجم توسعه، سازمان غذا و دارو توسعه برنامه پزشک خانواده و همچنین مدیریت بیمارستانی، بیمارستانهای هیات امنایی، ساماندهی اورژانسهای کشور و حاکمیت خدمات بالینی از دیگر موضوعات مورد نظر در دومین گردهمایی بزرگ دستاندرکاران نظام سلامت خواهد بود.
همه فعالیتهای نظام سلامت در راستای جهاد اقتصادی است
دبیر دومین گردهمایی بزرگ دستاندرکاران نظام سلامت گفت: همه فعالیتهای نظام سلامت به نوعی در راستای جهاد اقتصادی است.
دکتر حسن آقاجانی مدیرکل دفتر وزارتی و دبیر دومین همایش بزرگ دستاندرکاران نظام سلامت با بیان این مطلب در مراسم افتتاحیه این همایش، افزود: انسان سالم محور توسعه است و اگر سلامت انسان تضمین نشود هیچ فعالیت اقتصادی و اجتماعی هم به بار نمینشیند، بنابراین همه فعالیتهای نظام سلامت در راستای شعار امسال در پیام مقام معظم رهبری یعنی «جهاد اقتصادی» است.
وی اظهار داشت: بازخورد خوب اولین گردهمایی بزرگ دستاندرکاران نظام سلامت در سال گذشته موجب شد که با دستور وزیر، دومین گردهمایی را هم برگزار کنیم تا در جمع مسئولان و دستاندرکاران نظام سلامت از سراسر کشور برنامهها وچالشهای این حوزه را بررسی و رصد کنیم.
دبیر دومین گردهمایی بزرگ دستاندرکاران نظام سلامت تأکید کرد: با دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابتدای امسال کارگروهی برای پیگیری شعار امسال یعنی جهاد اقتصادی تشکیل شد و این ستاد کلیه برنامههای نظام سلامت را از کوچکترین طرحها و برنامهها تا سطوح عالی را رصد میکند تا در راستای این شعار باشد.
دکتر آقاجانی اضافه کرد: ارتقای سطح خدمات، رویکرد سلامت محوری به جای درمان محوری، توجه به مؤلفههای اجتماعی مؤثر بر سلامت، نقشه نظام سلامت و تصویب 52 شاخص عدالت محور در شورای عالی سلامت کشور بخشی از فعالیتها در این راستاست.
وی گفت: بعد از نشست افتتاحیه این گردهمایی 4 کارگروه با محورهای زیر، برنامههای نظام سلامت را بحث و بررسی میکنند: 1- سیاستگذاری و مدیریت نظام سلامت 2- مدیریت سلامت جامعه 3- آموزش، تحقیقات و فناوری 4- منابع مالی سلامت.
وی از کلیه معاونان درمان و بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور، رؤسای شبکههای بهداشت و درمان کشور، رؤسای بیمارستانهای خصوصی و دولتی و کلیه رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی و مدیران نظام سلامت که در این گردهمایی حضور دارند خواست تا در این نشستها و کارگروهها شرکت فعال داشته باشند.
گفتی است دکتر مصطفی قانعی معاون تحقیقات و فناوری و دکتر حسین کیوانی رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت در کارگاه آموزش، تحقیقات و فناوری در نظام سلامت به تشریح موضوعات نقشه جامع علمی در حوزه پژوهش و شرکت های دانش بنیان و توسعه فناوری سلامت برای شرکت کنندگان در کارگاه نمودند.