تاریخ : چهارشنبه 25 آذر 1394
کد 546

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز:

بیشترین تعداد شرکت‌های دانش بنیان در استان، متعلق به دانشگاه علوم پزشکی است
بیشترین تعداد شرکت‌های دانش بنیان در استان، متعلق به دانشگاه علوم پزشکی است

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز می‌گوید، بیشترین تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در استان، متعلق به دانشگاه علوم پزشکی است.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر محمدرضا رشیدی در مراسم روز فناوری، گفت:  دانشگاه‌های برتر دنیا به سمت‌وسوی تحقیق، پژوهش و تجاری‌سازی آن‌ها حرکت کرده‌اند و متأسفانه دانشگاه‌های ما از غافله عقب‌مانده‌اند و در حال برنامه‌ریزی برای ورود به دانشگاه‌های نسل سوم هستند.

  به گفته وی، نقش و نوع فعالیت اعضای هیئت‌علمی و دانشجوی دانشگاه نسل سوم با نسل دوم بسیار متفاوت است و ضروری است به‌طور کامل با فعالیت‌های دانشگاه نسل سوم آشنا شویم.

  وی در خصوص موانع پیشروی ورود دانشگاه‌ها از نسل دوم به نسل سوم، اظهار کرد: وابستگی دانشگاه‌ها به بودجه دولتی و همچنین عدم تمایل صنعت به نوآوری و ایده‌های خلاقانه مشکلات پیش روی حرکت دانشگاه‌ها به سمت‌وسوی پژوهش، نوآوری و تجاری‌سازی آن‌ها است.

  دکتر رشیدی افزود: در خارج از کشور ۸۰ درصد بودجه دانشگاه‌ها از صنعت فراهم می‌شود و تنها بخش کوچکی از بودجه توسط دولت تأمین می‌شود.

  وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر کم‌کم رنگ و بوی فناوری در دانشگاه‌ها به وجود آمده است، گفت: اخیراً مراکز رشد در دانشگاه‌ها جاافتاده‌اند، البته نباید فراموش کنیم که هر طرح فن آورانه و اختراعی منجر به تجاری‌سازی نمی‌شود و هر طرح باید از چندین آیتم گذر کند.

 معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز بابیان اینکه کسانی که به علم آینده‌نگاری واقف هستند، می‌دانند که آینده دانشگاه‌ها چه خواهد شد و برای ساختن آینده برنامه‌ریزی می‌کنند، گفت: آینده نظام سلامت دنیا بر 10 ابر روند برنامه‌ریزی‌شده است، در آینده اتکا بر فناوری درزمینهٔ پزشکی فردی است؛ به‌طوری‌که افراد با استفاده از فناوری قادر خواهند بود بدون مراجعه به آزمایشگاه خودشان کلسترول خون را ثبت خواهند.

 وی بر ضرورت آگاه‌سازی و ایجاد فضای فناوری در جامعه تأکید کرد و افزود: درمجموع 69 شرکت دانش‌بنیان در استان وجود دارد که 20 شرکت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تبریز است، درحالی‌که سال 92 دانشگاه علوم پزشکی تبریز هیچ شرکت دانش‌بنیانی نداشت.

دکتر رشیدی تأکید کرد: همچنین بیشترین تعداد مراکز رشد فعال نیز متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تبریز است.


  • تایید شده
  • در 1394/09/25
  • ساعت 13:8