فاطمه اي طليعه عشق! اي بهانه هستي! اي عصاره وجود رسول(ص)! تو آن ماه تمامي كه روزي از مشرق سرزمين وحي درخشيدن گرفتي و امروز عالميان همچنان سرگشته و سرمست از حضور شكوهمند تو...
تاريخ هرگز از ياد نخواهد برد آن بامداد رؤيايي، آن پگاه شگرف كه تو در وجود آمدي، گاه شكفتن تو، فرشتگان هلهله كنان شعر سرور مي خواندند و عالم غرق در اشتياق بود، محمد(ص) در پوست خود نمي گنجيد، زنان، بر مادر بزرگوارت، خديجه (س) رشك مي بردند. و اينك... تو آن ماه تمامي كه روزي از مشرق سرزمين وحي درخشيدن گرفتي و امروز عالميان همچنان سرگشته و سرمست از حضور شكوهمند تو.
براستي، راه فاطمه(س) تنها راه ديروز نبوده و نيست كه راه امروز است و ما از آن بانوي عفاف و حيا سرمشق مي گيريم و به سرانگشت اشاره او جز به خدا نمي انديشيم و جز به راه او پا نمي نهيم...
" اللّهُمَّ صَلِّ عَلي فاطمةَ و اَبيها و بَعلِها وَ بَنيها وَ السِّرِّ المُستَودَعِ فيها بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِهِ عِلمُك "
دردانه بوستان عصمت و طهارت حضرت فاطمه زهرا(س) در بيستم جمادي الثاني در مكه مكرمه ديده به جهان گشود و با قدوم مباركش خانه رسول اكرم(ص) را مزين نمود. خداوند مژده اين مولود پربركت را در سوره كوثر به پيامبرش داد و فرمود: "انا اعطيناك الكوثر، فصل لربك وانحر، ان شانئك هو الابتر"؛ ما سرچشمه جوشان خير كثير را به تو بخشيديم، اكنون كه چنين است، براى پروردگارت نماز بجاى آور و تكبير گو! مسلماً دشمن تو، ابتر است. امام صادق(ع) از پدران گرانمايهاش و آنان از پيامبر گرامي آوردهاند كه فرمود: فرشته وحي براي او پيام آورد كه: اين دخت گرانمايه در زمين،" فاطمه" نامگذاري شد، چرا كه پيروان راستين او از آتش دوزخ در امان داشته شدهاند. درسخني ديگراز امام صادق(ع) پرسيدند: كه چرا فاطمه را"زهرا"ناميده اند؟ آن حضرت فرمود: زيرا هرگاه فاطمه در محراب عبادت مي ايستاد و به عبادت مشغول مي شد، نور او بر اهل آسمان مي درخشيد، همان طوركه ستارگان براهل زمين درخشيدند. همچنين در جاي ديگر امام صادق(ع) فرمود: فاطمه زهرا را"محدثه" ناميده اند، زيرا كه فرشتگان آسمان فرود آمده و با ايشان گفتگو مي كردند، همان گونه كه مريم دخترعمران را مورد ندا قرار مي دادند.
در فرخنده روز ميلاد گوهر بي همتاي خلقت و دخت مكرم پيامبر گرامي اسلام، زيباست از زلال كلامش جرعه اي بنوشيم:
- در خدمت مادر باش، زيرا بهشت زير پاى مادران است.(نهج الحياة، ص 312)
- بهترين شما كساني هستند كه با تواضع، ديگران را ياري ميكنند. (دلائلالامامه/7)
- خداوند، رسيدگي به خويشان را براي طول عمر و باعث فزوني در خويشان قرار داد. (بحارالانوار/29/223)
- همانا خوشبت حقيقى كسى است كه على( ع ) را دوست بدارد. (مجمع الزوائد علامه هيثمى، ج 9 ، ص 132)
- پاداش خوشرويى در برابر مؤمن بهشت است و خوشرويى با دشمن ستيزه جو، انسان را از عذاب آتش باز مىدارد.(بحار الانوار ، ج 75 ، ص 401)
- كسي كه عبادت هاي خالصانه خود را به سوي خدا فرستد، پروردگار بزرگ بهترين مصلحت او را به سويش فرو خواهد فرستاد . (بحار الانوار، ج 70، ص 249)
- از بخل دوري كن، زيرا بخل درختي است در جهنم كه شاخههايش در دنيا ميباشد و هركس به آن شاخهها بياويزد، داخل در جهنم ميشود. (دلائلالامامه/4)
- بهترين شما كسي است كه در برخورد با مردم نرم تر و مهربان تر باشد و ارزشمندترين مردم كساني هستند كه با همسرانشان مهربان و بخشنده اند.(دلائل الامامه و كنزالعمال ، ج 7، ص225)
- خداى تعالى نيكى به پدر و مادر را واجب فرمود تا از خشم او در امان بمانند، و دستگيرى از خويشان را موجب افزايش عمر و سبب فزونى جمعيت و قدرت قرار داد.(احتجاج طبرسى ، ايران ، انتشارات اسوه ، ج 1 ، ص 259)
احاديثي در مقام حضرت زهرا(س):
رسول خدا(ص):
اگر خوبي تجسمي مي يافت، قطعاً فاطمه بود؛ بلكه او بزرگتر است. دخترم «فاطمه» در اصالت و شرافت و كرامت، بهترين اهل زمين است .(مئة منقبة/35 )
رسول خدا(ص):
اي سلمان! هر كس دخترم فاطمه را دوست بدارد، در بهشت با من است و هر كه با او كينه ورزد، در آتش است.
اي سلمان! دوستي فاطمه در صد جا به كار مي آيد كه كمترين آنها مرگ و قبر و ميزان و محشر و صراط و محاسبه است. (بحارالانوار، 27/116)
رسول خدا(ص):
اي فاطمه ! هر كس بر تو صلوات و درود بفرستد، خداوند از او در مي گذرد و او را – در هر كجاي بهشت كه باشم – به من ملحق مي كند. (مستدرك الوسائل، 10/211)
امام باقر(ع):
فاطمه عليهاالسلام، اطاعتش بر تمام مخلوقات خداوند همواره واجب است، از جنّ و إنس و پرندگان و وحوش گرفته تا پيامبران و فرشتگان. (دلائل الإمامة/27)
منبع: سايت تبيان، شهيد آويني