تاریخ : شنبه 3 آذر 1403
کد 2704

معاون سیاسی اجتماعی استاندار در همایش پیشگیری از سکته مغزی در تبریز عنوان کرد؛

ضرورت اجتماعی کردن امر سلامت و ورود انجمن ها و تشکل های مردم نهاد در ارتقای سواد سلامت عمومی

دکترمحمدزاده در دومین همایش مردمی سکته مغزی در تبریز بر ضرورت اجتماعی شدن سلامت و حمایت و همکاری بیشتر تشکل ها و انجمن های مردم نهاد در این حوزه تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دراین همایش که روز پنجشنبه یکم آذرماه در سالن پتروشیمی برگزار شد، دکتر مرتضی محمدزاده معاون سیاسی اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی گفت: خواسته و ناخواسته عمده توجه ها و اقدامات درنظام سلامت در بخش درمان است که این موضوع شاید حاصل از فرهنگ ماست که در زمان بیماری درمان را جدی می بینیم.

وی با بیان اینکه علی رغم  همه زحمات، دستاوردهای علمی، فناوریها وتکنولوزی ها، دانش سلامت محدودیت خاص خود را دارد، تاکید کرد: اجتماعی کردن امرسلامت و ورود انجمن ها وتشکل های مردم‌نهاد دراین زمینه علی الخصوص در بحث آموزش و پیشگیری بسیار ضروری است.
دکتر محمدزاده تصریح کرد: نظام سلامت و امید به زندگی ما زمانی بطورچشمیگر ارتقا پیدا می کند که سواد عمومی سلامت ما ارتقا پیدا کرده و این دانش دچار اصلاح و بهبود شود.
وی همچنین گفت: باید از سقف های محدود خارج شویم و درحوزه اجتماعی از نهادها وتشکل های غیر دولتی حمایت و آن را تقویت کنیم تا باری ازدوش وزارت بهداشت، درمان وآموزش سلامت برداریم.
وی همچنین خواستار تدوین برنامه جامع و عملیاتی در راستای اجرای آموزش سلامت در مدارس درحد کشورهای توسعه یافته شد.
دکتر مهدی فرهودی مدیر برنامه جامع سکته مغزی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به علت نامگذاری 7 آبان به عنوان روز جهانی سکته مغزی و آمارهای جهانی گفت: در سال 2023 از هر 4 نفر یک نفر متاسفانه دچار سکته مغزی می شود.
وی گفت: سکته مغزی دومین علت مرگ و میر در ایران است. وی افزود: روزانه در کشور 400 نفر بعلت سکته مغزی جان خود را از دست میدهند واین رقم در استان ما 20 نفر در روز است.
رئیس انجمن حمایت از بیماران سکته مغزی با بیان اینکه سن ابتلا به این بیماری 10 سال کاهش یافته است، گفت: با توجه به روند افزایشی میزان مرگ ومیر ناشی از سکته مغزی، شعار جهانی امسال" همه با هم قوی تر از سکته مغزی هستیم" انتخاب شده است که نشان دهنده اراده جمعی جهت کنترل و کاهش این بیماری است.
وی با تاکید بر اهمیت اقدام سریع در صورت وقوع این بیماری تاکید کرد: در 80 تا 90 درصد مواقع اقدام به موقع موجب نجات جان بیماران است و اگر در زمان طلایی اقدامات صحیح پزشکی انجام شود ما شاهد کاهش بسیار زیاد تعداد فوتی های این بیماری خواهیم بود.
دکتر فرهودی ضمن قدردانی از حامیان همایش، خاطر نشان کرد نخستین انجمن حمایت از بیماران سکته مغزی در تبریز تشکیل شده و این انجمن تنها انجمن عضو در سازمان جهانی سکته مغزی در کشور است.
دکترالیارصادقی فلوشیپ جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این همایش نحوه تشخیص، اقدام و درمان و ارائه نکات پیشگیری، شناسایی و عبور راحت از این عارضه مطالبی توضیح داد.
گفتنی است شایعترین علائم سکته مغزی اختلال ناگهانی حرکت در یک نیمه بدن، اختلال گفتاری، اختلال در دید، افتادگی صورت واختلال ناگهانی در تعادل  است که چنانچه در اولین زمان ممکن با اورژانس 115 تماس گرفته شود احتمال مرگ ومیر یا عوارض بیماری به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند.
این همایش به مدت یک روز درمحل آمفی تئاتر پتروشیمی تبریز و با حضور نجات یافتگان این بیماری و خانواده های آنان برگزار شد.

جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید.

  • تایید شده
  • در 1403/09/03
  • ساعت 15:16