دومین کنگره و وبینار بین المللی سالمندی سالم و ششمین نشست پروفسور علوی در ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت در تبریز برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، آیین افتتاحیه این کنگره روز سهشنبه در تالار وحدت دانشگاه تبریز با حضور معاون درمان وزارت بهداشت، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور، معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی، رئیس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مسئولین استانی و اساتید بینالمللی و داخلی برگزار شد.
رئیس پژوهشکده سالمندی دانشکده علوم پزشکی تبریز از حضور ۱۴ سخنران از کشورهای مختلف جهان و ۳۴ سخنران از ۹ دانشگاه کشور در دومین کنگره و وبینار بینالمللی سالمندی سالم که در تبریز برگزار میشود، خبر داد.
دکتر مهدی فرهودی دراین آیین اظهار کرد: خدا را شاکریم که توفیق برگزاری این همایش بزرگ را که بزرگترین رویداد علمی و اجتماعی در حوزه سالمندی است، ارزانی داشت.
وی ادامه داد: در این کنگره پژوهشکده سالمندی علوم پزشکی تبریز با همکاری معاونتها، سایر دانشگاهها، مسئولین و ارگانهایی که درگیر مقوله سالمندی جمعیت هستند، تلاش کردهاند تا پدیده سالمندی را از دیدگاه صاحب نظران در هفت بخش بررسی و در سه میزگرد تخصصی پیگیری و راهکارهای متعدد را ارائه کنند.
فرهودی افزود: در این کنگره ۱۴ سخنران از کشورهای مختلف جهان پ ۳۴ سخنران از ۹ دانشگاه کشور مشارکت دارند، ۴۶۰ خلاصه مقاله، ۶۸ پروپزال تحقیقاتی، ۵۵ ایده و ۲۵ تجریه موفق رسیده است.
وی یادآور شد: امیدوارم این کنگره مطلبی جدید بر شناسایی پدیده سالمندی جمعیت و حل و فصل مشکلات سالمندی باشد تا بتوانیم این تهدید را به فرصتهای ارزشمند تبدیل کنیم.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور گفت: برآوردهای آماری نشان میدهند که وضعیت سالمندی در کشور با شتاب بالایی در حال تشدید است.
دکتر مژگان رضازاده نیز در ادامه این آیین اظهار کرد: علیرغم زحمات بسیاری که در حوزه جوانی جمعیت انجام میشود، به سمت سالمندی جمعیت حرکت میکنیم و در سال ۱۴۳۰ بالغ بر ۳۰ درصد از جمعیت کشور سالمند خواهد بود که لازم است زیرساختهای مربوطه به شکل جدی پیگیری شود.
وی ادامه داد: در سالهای آینده با مشکل تک جنسیتی سالمندی مواجه خواهیم بود و اغلب سالمندان را زنان تشکیل خواهند داد؛ بنابراین باید راهکارهای لازم برای زندگی بهتر زنان سالمند و فعال داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: سند ملی سالمندان سال ۱۳۹۹ با حضور وزیر تعاون و معاون رئیس جمهور در سازمان برنامه و بودجه ابلاغ و سپس تدوین برنامه عملیاتی آن جهت تایید رییس جمهور ارسال شد، پیش نویس لایحه حمایت از حقوق سالمندان نیز آماده و جهت تایید به هیات دولت و مجلس ارسال شده است و با دستور وزیر تعاون، بازنگری مجدد سند ملی سالمندان از ابتدای امسال آغاز کردیم.
وی متذکر شد: بنیاد فرزانگان، مصوبه شورای ملی سالمندی کشور بازوی توانمندی برای اجرای برنامههای پیشگیرانه و توانمندی سازی محسوب میشود و باید حمایت ویژه و جدی شود.
رضازاده یادآور شد: یکی از برنامههای مهم کشور، ایجاد زیرساختها و بسترسازی مناسب برای شهر دوستدار سالمند است که اگر اجرایی شود، سند ملی سالمندان تحقق مییابد و این برنامه در ۹ استان کشور که بیشترین سالمندان را دارند، از جمله آذربایجان شرقی از سالجاری اجرا میشود.
وی با اشاره به اجرای برنامههای آموزشی همچون طرح توسعه محله محور و تلاش برای اجرای طرح شهر دوستدار سالمند تحت عنوان "گردشگری سالمند" به نام کشور ما در مجامع بین المللی، اضافه کرد: آیین نامههای اجرایی بانک نیات بر اساس سیاستهای خودمراقبتی در قالب بافت مردمی را پیگیری میکنیم.
در این مراسم جایزه ویژه ریاست محترم جمهوری به پاس تلاش ها و پژوهش های دانشگاه علوم پزشکی تبریز به معاون تحقیقات و فناوری اهدا شد و از تمبر دومین کنگره و وبینار بین المللی سالمندی سالم و ششمین نشست پروفسور علوی نیز رونمایی شد.
همچنین اجرای زیبای گروه موسیقی کر بنیاد فرزانگان کلان شهر تبریز توسط سالمندان توانا، ارزشمند و هنرمند در پایان به مراسم جلوه ی ویژه ای داد.
گفتنی است؛ این کنگره در بخشهای مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی برگزار میشود و بزرگترین رویداد علمی در حوزه سالمندی در سطح ملی و منطقهای است که زمینه تبادلات علمی و بهره گیری از توانمندیها و تجارب ارزشمند کشوری و جهانی را فراهم میکند.
برای مشاهده تصاویر خبری کلیک کنید