نشست هم اندیشی اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تبریز با مدیران و کارشناسان پژوهشی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در نشست همفکری که با حضوراعضای هیئت رئیسه دانشگاه،مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، روسای پژوهشکده ها، روسای مراکز تحقیقاتی ، مدیران معاونت تحقیقات و فناوری، مسئولین دفاتر توسعه پژوهشی مراکز بهداشتی درمانی و کارشناسان حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه در مرکز کشوری آموزش مدیریت سلامت برگزار شد، دکتر پرویز شهابی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه بر ضرورت ارتقای تعامل و همفکری مسئولین حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه تاکید کرد.
به گزارش فوق ،دکترپرویز شهابی با بیان اینکه نیازمند هم اندیشی در جهت حفظ و ارتقای رتبه پژوهشی دانشگاه هستیم ، اهداف این نشست را تبیین وضعیت موجود پژوهش و فناوری در کشور و دانشگاه، بررسی چالش های موجود حال و آینده و ارائه راهکارهای مناسب، اشتراک گذاری تجارب موفق، تقویت همکاری بین مراکز و دانشکده ها، ارائه راهکارهای مناسب جهت تقویت همکاری با سایر معاونت ها، تقویت روحیه کار گروهی و کمک به حل مشکلات و چالش های معاونت تحقیقات و فناوری برشمرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ضمن ارائه گزارش جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تبریز رنکینگ های مختلف داخلی وبین المللی ،از راه اندازی دو ایستگاه تحقیقات بیماریهای زیست محیطی در شهرستان های خداآفرین و شبستر خبر داد و گفت: محققین انجام طرح های تحقیقاتی مرتبط میتوانند از امکانات این ایستگاه ها بهره مند شوند.
دکتر مسلم نجفی معاون غذا و داروی دانشگاه با بیان اینکه در غیاب رئیس محترم دانشگاه اعضای هیئت رئیسه جهت اعلام حمایت از حوزه پژوهش در جلسه حاضر هستند گفت: در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی تعاملات خوبی با معاونت تحقیقات و فناوری و لینک های دوطرفه با شرکت های داروئی وتجهیزات پزشکی وجود دارد و در حوزه محصولات غذا و آرایشی بهداشت نیز آمادگی کامل داریم تا ارتباط بین محققین وسازندگان و کارخانه ها را در جهت تجاری سازی محصول و ایجاد ارزش افزوده ،برقرار کنیم.
وی همچنین از آمادگی این معاونت برای برگزاری کارگاه های آموزشی آشنایی با قوانین و نحوه اخذ مجوزهای مختلف برای پژوهشگران خبر داد.
دکتر جواد احمدیان معاون درمان دانشگاه نیز در این نشست با اشاره به اینکه این معاونت مشتری ومصرف کننده محصولات حوزه تجهیزات و دارو است، گفت: بایستی قبل از اقدام به تولید، به مستندات موجود در بالین مراجعه و نیازهای لازم احصاء شود تا ضمن اینکه شاهد بازاریابی تولیدات داخلی باشیم ، به مشکلات موجود نیز پاسخ داده و از پراکندگی در تولیدات پیشگیری کنیم.
وی خواستار جهت دهی پایان نامه های تحقیقاتی به سوی رفع نیازها و حل مشکلات با توجه به بار بیماریهای موجود در جامعه شد.
معاون درمان دانشگاه بر لزوم همکاری نزدیک اساتید حوزه های بالین و علوم پایه تاکید کرد و ازآمادگی این معاونت جهت معرفی و ارائه محصولات مراکز تحقیقاتی در جمع روسای مراکز بهداشتی و درمانی و روسای شبکه های بهداشت خبر داد.
در ادامه دکتر حسین حقائی معاون بهداشتی دانشگاه هم ضمن تشکر از برگزاری این گردهمائی، گفت: با توجه به تشکیل کارگروه احصاء بار بیماریهای دانشگاه با دستور رئیس محترم دانشگاه و با توجه به دغدغه مسئول ارشد دانشگاه بر لزوم پیشگیری از بروز بیماریها تدوین گزارش هایی در خصوص تعیین تحقیقات صورت گرفته در حوزه بهداشت و پیشگیری ضروری است.
دکتر عطا محمودپور مدیر ارزیابی توسعه و تحقیقات معاونت پژوهشی دانشگاه با اشاره به جهش خیلی خوب جایگاه پژوهشی دانشگاه در سال های اخیر، بر ضرورت تلاش در حفظ و بهبود این جایگاه در رتبه بندی کشوری با توجه به اختلاف اندک با سایر دانشگاه ها تاکید کرد.
وی ضمن اشاره به چالش های موجود در این حوزه خواستار اتخاذ تصمیمات کاربردی شد.
دکتر محمودپور محورهای چهارگانه ارزشیابی مراکز تحقیقاتی دانشگاه را در حاکمیت و رهبری، تولید دانش، اثرگذاری و پیامدهای پژوهشی بعنوان محور جدید تشریح و توضیحاتی جهت کسب نمره لازم در ارزشیابی را ارائه داد.
دکتر حمید اله وردی پور مدیر اطلاع رسانی در پزشکی و منابع علمی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز طی سخنانی به تبیین چالش های این حوزه پرداخت و گفت: انتخاب دو مجله از مجلات دانشگاه علوم پزشکی تبریز بعنوان رتبه های دوم و سوم کشوری موجب شگفتی شده است و این در سایه تلاش و همکاری کلیه اعضای هیأت علمی و حمایت مسئولین این حوزه است.
وی با تشریح وضعیت گروه های این مدیریت در سطح کشور بر حمایت کامل و احساس مسئولیت برای رشد وضعیت موجود تاکید کرد.
دکتر سیداسماعیل هاشمی مدیر توسعه فناوری معاونت تحقیقات وفناوری دانشگاه نیز طی گزارشی وضعیت فناوری و نوآوری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز را در سطح کشور تبیین و با اشاره به جایگاه بسیار چشمگیر در این حیطه و بعنوان یکی از سرآمدان حوزه نوآوری و فناورانه در بین دانشگاه های علوم پزشکی از اقدامات منحصربه فرد در جهت رشد این حوزه یاد کرد و گفت: راه اندازی اولین مرکز رشد اقماری بالینی در مرکز امام رضا(ع) تبریز و انتخاب دانشگاه علوم پزشکی تبریز بعنوان یکی از اقتصادهای برتر نوآورانه منطقه در سال 2023 شاهد این ادعا است.
گفتنی است؛ در ادامه حاضرین به بیان سوالات و پیشنهادات خود در راستای کاهش مسائل پیش روی محققین و مسئولین مراکز تحقیقات و رشد در جهت تسریع در روند امور پژوهشی پرداختند.
برای دیدن تصاویر خبر کلیک کنید .