معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مراسم اختتامیه بیست و یکمین جشنواره پژوهش، فناوری و کارآفرینی ، ازکسب رتبه سوم دانشگاه در ارزشیابی سالانه دانشگاهها و ارتقاء رتبه بينالمللی دانشگاه علوم پزشکی تبريز در جهان و منطقه طی سال جاری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دکتر پرویز شهابی روز پنجشنبه، ۲۴ آذر ماه، در مراسم اختتامیه بیست و یکمین جشنواره پژوهش، فناوری و کارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب علم و تحقیق کلید قطعی پیشرفت کشور است، اظهار کرد: امسال به حول و قوه الهی در رتبهبندی سایمگو در میان دانشگاههای علوم پزشکی کشور رتبهی چهارم و در میان کل دانشگاههای کشور رتبهی ششم را کسب کردیم.
وی ادامه داد: در زمینهی فارماکولوژی، توکسیکولوژی و فارماسیوتیکس نیز دانشکدهی داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز رشد خوبی داشته است بهگونهای که رتبه یک کشوری و خاورمیانه را کسب کرد.
وی همچنین بیان کرد: امسال در ارزشیابی سالانه دانشگاه رتبه سوم را اخذ کردیم که در حوزهی فناوری دو پله صعود کرده و رتبهی چهارم را کسب کردیم و کمیته تحقیقات دانشجویی در جایگاه نخست قرار گرفت.
شهابی در خصوص اهم اقدامات انجام شده در حوزهی سختافزاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: در تازههای علوم و فنون به ویژه در زمینه ویروس کرونا پیشرفتهای بسیاری داشتهایم که احداث پژوهشکده زیست محیطی در شرفخانه، معاونت پژوهشی بیمارستان طالقانی و سامانه ثبت بیماریها از اهم اقدامات ما است.
وی در رابطه با شرکتهای دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز گفت: اکنون ۸۵ شرکت دانش بنیان با ۸۳ ایده فناورانه در دانشگاه علوم پزشکی تبریز فعالیت میکنند که درآمد ما از بخش ارتباط با صنعت نه میلیارد تومان بوده و پرداخت تسهیلات نیز پنج میلیارد تومان بوده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز یادآور شد: در زمینهی مدیریت اطلاع رسانی پزشکی نیز رشد خوبی داشتهایم و چهار مجلهی ما در پایگاه اسکوپوس منتشر شدند که اکثر مجلات دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پابمد، اسکوپوس و آی اِس آی ثبت و منتشر شدهاند.
وی اضافه کرد: در بخش فناوری هم اقدامات خوبی انجام شد که درخشش دانشگاه در نمایشگاه رینوتکس ۲۰۲۳ نمونهای از آن است و در طی این ده سال بینظیر بوده است که در بخش زون سلامت رتبه اول را کسب کردیم و فناوران ما رتبه دوم را بدست آورند.
شهابی متذکر شد: در زمینهی داروسازی نیز تولید پنج داروی استراتژیک آغاز شده است و برای کشورهای دیگر هم دارو صادر کرده و مبالغ خوبی بدست میآوریم همچنین شرکتهای دارویی ما آراند دی ایجاد کردهاند و مشاورههای خوبی ارائه میدهند.
وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم در سایهی تلاش اساتید، معاونین و دانشکدهها موفقیتهای بهتر و بیشتری را کسب کنیم چراکه در برخی زمینهها میتوانیم رتبه بهتری را کسب کنیم.
دکتر شهابی در خاتمه خبر خوشی را عنوان کرد:
اولین تزریق فرآورده حاصل از سلول های بنیادی (mesenchymal stem cells) به بیمار مبتلا به GVHD پوستی بعد از پیوند آلوژن مغز استخوان در درمانگاه مرکز آموزشی، درمانی شهید مدنی توسط دکتر حسین قاسمی مقدم رئیس گروه توسعه مراکز خدمات بالینی انجام شد.