محققان دانشگاه علوم پزشکی تبریز موفق شدند در راستای منویات رهبری و نامگذاری سال 1401 با عنوان "سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین" با تلاشهای مستمر خود محیط کشت سلول DMEM/F12 را به صورت بومی تهیه و تولید کنند.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حال حاضر، محیط کشتهای گوناگونی برای تکثیر انواع رده های سلولی در محیط بیرون تنی و آزمایشگاه توسط شرکتهای بزرگ دنیا تولید و عرضه می شود. در کشور ایران فرآیند خرید و واردات محیط کشت زمانبر بوده و هزینه گزافی را برای محققان، دانشجویان و پرسنل آزمایشگاهی تحمیل میکند. مضاف بر این که، عدم رعایت زنجیره سرد و مناسب حین حمل و نقل باعث آسیب دیدن ترکیبات ضروری در محیط کشتهای وارادتی است. تیم تحقیقاتی متشکل از دکتر مهدی مهدی پور، دکتر رضا رهبرقاضی و دکتر بلال خلیل زاده زیر مجموعه شرکت پویاژن نانوفن موفق به تولید و بومی سازی محیط کشت DMEM/F12 یکی از پرکاربردترین محیطهای کشت سلول در زمینه بیولوژی سلولی مولکولی شدند.
این محیط کشت برای انواع رده سلولی قابل استفاده بوده و یکی از محبوبترین محیط کشت در بین بیولوژیست ها و علاقه مندان در حضور کشت سلول است. گروه تحقیقاتی حاضر در نظر دارد سایر محیط کشتهای رایج از قبیل DMEM/LG، DMEM/HG و RPMI1640 را در بازه زمانی مشخص تولید و عرضه کند.