تاریخ : پنجشنبه 19 اسفند 1400
کد 2053

پایان سفر یک روزه معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت

جلسه صمیمی و تخصصی دکتر یونس پناهی با رئیس دانشگاه و معاون تحقیقات و فناوری و جمعی از مدیران این واحد

سفر یک روزه دکتر یونس پناهی با برگزاری جلسه صمیمی و تخصصی در سالن کنفرانس حوزه ی ریاست پایان یافت.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری عصر روز پنج شنبه نوزدهم اسفند1۴۰0 جلسه ای صمیمی و تخصصی با حضور دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات وزارت بهداشت٬ دکتر بهمن نقی پور رئیس دانشگاه٬ دکتر پرویز شهابی معاون تحقیقات و فناوری و جمعی از مدیران این واحد در سالن کنفرانس حوزه ی ریاست برگزار شد .

 وی افزود: پژوهشی ارزشمند است که خریدار داشته باشد و نتیجه‌‌ی آن دردی از دردهای جامعه را درمان کند.

دکتر پناهی، اظهار کرد: اکنون از نظر سنی و عقلی دانشگاه‌ها در شرایطی هستند که اگر در تحقیقات و پژوهش اول باشند نباید برای آنها راضی کننده باشد، چرا که صرف تحقیق و پژوهش کافی نیست.

 وی ادامه داد: اگر روزی در دانشکده‌ی داروسازی بالاترین مجلات و دانشمندان را داشته باشید اما همچنان داروهای مورد نیاز خود را از خارج از کشور خریداری کنید، نمی‌توان نام آن را دانشکده داروسازی گذاشت؛ دانشکده های داروسازی باید نیازهای حوزه‌ی دارویی منطقه خود را تامین کنند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، تبدیل دانش به محصول را مورد تاکید قرار داد و گفت: اجرای پژوهش های دانشگاهی باید در مسیر تبدیل دانش به محصول و رفع نیاز جامعه برنامه ریزی شود و این این جزو سیاست های جدی ما است که درصد قابل توجهی از هزینه‌های تحقیقاتی را به سمت پژوهش مسئله محور، سوق می‌دهیم تا بتوانیم در راستای حل مشکلات مردم قدم برداریم. 

دکتر پناهی ایجاد ارتباطات بین بخشی را در راستای حل مشکلات مردم ضروری دانست و افزود: با استقرار نماینده و دفتری از استانداری‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی این ارتباط می تواند به درستی شکل گیرد.

وی با اشاره به سابقه اقتصادی و صنعتی شهر تبریز گفت: تبریز از نظر ساختاری جزو شهرهای اقتصادی است از این رو انتظار می رود سرمایه‌داران خیر استان در بخش های تحقیق و پژوهش نیز حضور فعالی داشته باشند.

وی اضافه کرد: دانشگاه ها تنها راه جذب هزینه های پژوهش را معطوف به دولت ندادند واز ظرفیت خیرین استان نیز استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه در دانشگاه‌های علوم پزشکی باید از توان اساتید علوم پایه و کارشناسان فنی و بازرگانی نیز استفاده کرد، یادآور شد: اقدامات علوم پایه و علوم بنیادین در دنیا در یک راستا صورت می گیرد. 

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به تاثیرات عمیق همه گیری کرونا در سطح جامعه و نقش پژوهشگران در شناخت و ارائه راهکارهای مفید برای رفع مشکلات گفت: با اتمام شیوع ویروس کرونا مشخص می‌شود که این پاندمی با جامعه ما چه کرده است، یک مصداق آن اختلالات روان است از این رو درخواست می‌کنم، یکی از پروپوزال‌های اساتید، به این موضوع  اختصاص یابد که با اتمام شیوع ویروس کرونا با چه ااختلالاتی در جامعه روبرو خواهیم شد.

وی در خصوص جوانی جمعیت نیز گفت: جوانی جمعیت و سلامت خانواده، موضوعی است که بسیار باید روی آن کار کرد چراکه روند جوانی جمعیت روند کاهشی است و این مهم، باید دغدغه‌ی دانشگاه‌های علوم پزشکی باشد. 

پناهی ادامه داد: اکنون شعار دولت، بحث عدالت محور بودن بودجه‌ها است، پیگیری از سوی دانشگاهها نیز در تحقق این مهم، ضروری است.

وی رعایت عدالت در تخصیص بودجه  پژوهشی را  یادآور شد و گفت: در عدالت محور بودن بودجه‌ها شک نکنید، چرا که که در حوزه‌ی تعمیرات دستگاه‌های تشخیصی و تحقیقاتی، معاونت علمی ریاست جمهوری شرکت دارد و ۵۰ درصد هزینه‌های آنها را معاونت تحقیقات پرداخت می‌کند.

وی با بیان اینکه تامین مواد اولیه دارویی، به روز کردن و سر و سامان دادن به این حوزه اولویت وزارت است، افزود: مراکز تحقیقاتی باید به سمت شبکه‌ی تحقیقاتی شدن پیش بروند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بخش دیگر سخنان خود تاکید کرد: باید در طرح‌های مشترک یک منطقه حمایت ویژه‌ای داشته باشیم و با شرایطی که اعلام شده است، هزینه‌ی آن دستگاه را پرداخت می‌کنیم.

وی در پایان یادآور شد: نشریات و مجلات تبریز بسیار توانمند هستند که این مجلات، آینده‌ی دانشگاه بوده و می‌توانند درآمدزا باشند، اما در کشور بیش از ۴۶۰ مجله داریم که برخی از آنها تفاوتی با روزنامه‌ها ندارند و کاربردی نداشته و هزینه‌ی اساسی نیز مصرف می‌کنند.

در این جلسه اساتید و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تبریز سوالات و مسائل خود را مطرح کرده و به بحث  و تبادل نظر با معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت پرداختند.





  • تایید شده
  • در 1400/12/19
  • ساعت 21:48