در اکثر اوقات افسردگی پس از زایمان قابل پیشگیری است و شناسایی زود هنگام منجر به درمان به موقع می شود.
دکتر فرشته وحیدی از دانشجویان کمیته تحقیقات دانشجویی در ارائه این پژوهش گفت: با توجه به اینکه افسردگی پس از زایمان در مادران نوجوان عوارض روانی مهمی بر مادر و نوزاد دارد این مطالعه با هدف تعیین شیوع افسردگی پس از زایمان و پیشگویی کننده های آن در مراجعین نوجوان مراکز سلامت شهری و روستایی تبریز انجام شد مطالعه ی حاضر یک مطالعه مقطعی بود که روی 202 مادر نوجوان مراجعه کننده به مراکز سلامت شهری و حومه ی شهر تبریز، ایران انجام شد. نمونه گیری به صورت تمام شماری در دوره1 تا 3 ماه پس از زایمان در سال 1401 انجام شد. بر اساس نتایج این مطالعه، شیوع افسردگی و تجربه منفی از زایمان، به ترتیب حدود 23/8 و 11/4 درصد بود. بین تجربه منفی زایمان و افسردگی در مادران نوجوان ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت . در مادران با بارداری ناخواسته نسبت به مادران با بارداری خواسته شده، احتمال بروز افسردگی پس از زایمان بیشتر بود. نتایج این مطالعه می تواند در شناسایی مادران پرخطر به خصوص مادران با بارداری ناخواسته، و ارجاع آنها جهت دریافت مشاوره و پیشگیری از افسردگی پس از زایمان مورد استفاده قرار گیرد.
توانبخشی در اوتیسم؛ حرکت بهسوی زندگی مستقلتر
از دیگر یافتههای علمی ارائهشده در این نشست، پژوهش جعفر معصومی، متخصص گفتاردرمانی بود که به مروری بر روشهای توانبخشی حرکتی کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم پرداخت.
او گفت: بسیاری از کودکان اوتیسمی در کنار مشکلات ارتباطی، با چالشهای حرکتی نیز روبهرو هستند. هدف این تحقیق، شناسایی روشهای اثربخش برای تقویت مهارتهای حرکتی درشت و ظریف این کودکان و کمک به ارتقا تواناییهایشان در زندگی روزمره است.
نسخهنویسی اجتماعی؛ مدلی بومی برای حل مسائل غیرپزشکی سلامت
مهستی علیزاده، متخصص پزشکی اجتماعی، دیگر پژوهشگر این نشست بود که از طراحی مدل نسخهنویسی اجتماعی متناسب با نظام سلامت ایران سخن گفت.
او با تأکید بر اینکه عوامل اجتماعی در بروز بیماریها نقش بسزایی دارند، اظهار داشت: در این مدل تلاش شده با بهرهگیری از رویکرد ترکیبی کیفی و کمی، نسخهنویسی اجتماعی از یک مفهوم وارداتی، به الگویی بومی و منطبق با شرایط فرهنگی ایران تبدیل شود. مشارکت جامعه و تجویز خدمات اجتماعی به جای صرفاً دارویی، میتواند تحولی اساسی در سلامت عمومی ایجاد کند.
تأثیر اگزوزومهای مایع سمینال غنیشده با کانتاکسانتین بر بهبود کیفیت اسپرم در فرآیند انجماد
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این نشست گفت: انجماد اسپرم میتواند موجب کاهش کیفیت آن شود. در این پژوهش، تأثیر اگزوزومهای مایع سمینال غنیشده با کانتاکسانتین بعنوان آنتیاکسیدانی طبیعی، بر بهبود کیفیت اسپرم پس از انجماد بررسی شده است.
حامد حاجیپور با بررسی تأثیر اگزوزومهای مایع سمینال غنیشده با کانتاکسانتین بر پارامترهای اسپرم در فرآیند انجماد پرداخت و اظهار کرد: در این مطالعه، تأثیر اگزوزومهای مایع سمینال غنیشده با کانتاکسانتین بر کیفیت اسپرم طی فرآیند انجماد بررسی میشود.